Bola de drac

Dragon Ball, Japan, 26.02.86

Història

Bola de Drac és una sèrie d'anime japonesa, creada originalment per Akira Toriyama . Aquest mangaka també és l'autor d'una altra sèrie que ha esdevingut famosa: "El Dr. Slump". Bola de Drac va aparèixer primer de tot en format manga al Japó. Es publicava en entregues setmanals a la revista Shounen Jump. Va tenir un gran èxit i inevitablement es va convertir en sèrie de televisió. Bola de Drac és la primera de les tres parts de què consta la sèrie d'anime que sens dubte té més fans a Catalunya i és una de les més famoses de tot el món. A TVC es va emetre aquesta mítica sèrie durant 11 anys, des del 1990 al 2001. Així, podrem repassar (i qui encara no hagi tingut l'oportunitat de veure els primers capítols, els podrà veure ara per primera vegada) la història d'un nen anomenat Son Goku, que acabarà sent un gran guerrer que salvarà el món.

La història es basa en una llegenda xinesa, la llegenda del rei mico. En Son Goku viu feliç a les muntanyes, aïllat del món des que es va morir el seu avi, fins que arriba una noia, anomenada Bulma, que busca una cosa que en Goku posseeix: una bola de drac. Després d'una mica d'estira i arronsa, en Goku es deixa convèncer per anar amb la Bulma a buscar la resta de les boles de drac. En total hi ha set boles i, quan s'ajunten, tenen el poder d'invocar un drac totpoderós, el drac Shenron, que concedirà qualsevol desig a qui l'invoqui. A mesura que avança la sèrie comencen a aparèixer les tècniques i els atacs més sobrenaturals, basats en boles d'energia diverses que exploten com bombes. L'atac més conegut d'en Son Goku és el Kamehameha, que li va ensenyar el seu mestre, el gran Mutenroshi, més conegut com a Follet Tortuga. I així comença aquesta gran història, que té moltes dosis d'humor i sobretot d'acció. Podem veure com va augmentant la seva força i la seva tècnica i com va superant els obstacles que anirà trobant en el seu camí per trobar les boles de drac.

Una de les característiques més interessants de la sèrie és que els personatges no es queden sempre amb la mateixa edat, com passa a sèries i còmics occidentals com Superman o les Tortugues Ninja. Els personatges creixen, es relacionen entre ells, hi ha morts, hi ha naixements, i també hi ha casaments. Bola de Drac és una d'aquelles sèries que marca una generació, de la mateixa manera que la generació anterior va estar marcada per Heidi, Marco i Mazinger Z. Adaptat del text de 3xl.net

Trailer

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.