Intentarem posar una mica d'ordre per als fans de les boles del drac: Quantes versions s'han pujat i se pujen a Animelliure? En què se diferencien?

Deixant de banda alguna versió incompleta com la de'n kishin degut a que es troba inactiva, en tenim quatre opcions per baixar Bola de Drac. Expliquem a continuació com és cadascuna d'elles.

366 1

Bola de Drac DVDBox: Els vídeos són extrets i comprimits des de les imatges (iso) dels DVDs japonesos de l'edició de col·leccionista DragonBox. Aquest muntatge ho inclou tot: Resums previs, openings i endings originals, cortines, subtítols per als títols del capítol, totes les escenes censurades i subtitulades en català, més els dos capítols especials també subtitulats.

Bola de Drac DVDVideo: Basada també en els DVDs de la DragonBox i per tant també ho inclou tot. En format DVDVideo per a reproductors de sobretaula. La imatge és la més fidel ja que s'ha extret tal qual dels DVDs originals sense comprimir ni filtrar. I a més és dual, doncs du afegit l'àudio japonés.

Bola de Drac DVD Selecta: Aquesta és l'única versió disponible en DD. Està basada en els DVDs de Selecta Vision i muntada en contenidor MKV. Aquests DVDs tenen també imatge remasteritzada i duen es contingut complet amb totes les escenes censurades subtitulades.

Bola de Drac DVB (ATURADA): La darrera versió de Bola de Drac que s'ha començat a pujar. Es una captura de l'emissió actual del Canal 3XL, i inclou els openings i endings originals, part de les escenes censurades (les que no requereixen doblatge) i més endavant també les cortines intermitges. Com a novetat, n'afegeix la cadena d'Audio-Descripció per a discapacitats.

Idò com veieu, n'hi ha per triar gràcies a la feina de grans muntadors com kishin, Teparta, bictor_spirit, Piccolo, Disi, xaiman, Petiso, jo mateix :d i molta més gent animelliurenca.

PD: Crec que no m'he deixat cap més muntatge complet o actiu. Si no, disculpeu-me.


You have no rights to post comments