Utena

Shoujo Kakumei Utena, Japan, 02.04.97

Història

La fantasia més absoluta i la realitat quotidiana d'una escola queden perfectament barrejades en aquesta sèrie animada de prínceps, guerreres i roses. Sota l'estètica del shojo més autèntic (les sèries manga de televisió enfocades a audiències femenines són les anomenades "anime shojo"), la sèrie ens transporta a l'acadèmia Ohtori, on estudien les dues protagonistes: la Utena Tenjo i l'Anthy Himemiha.
Les dues noies establiran una gran i molt, molt, ambigua amistat, i per tal de protegir la seva amiga, la Utena lluitarà amb qui calgui. L'anime "Utena" està carregat de dramatisme, accentuat per l'excepcional banda sonora, i l'estil shojo li dóna una línia molt sensual i delicada. Els personatges es troben envoltats de misteri i de fenòmens màgics que no acaben d'entendre ni ells mateixos. A "Utena" l'important és l'evolució de les relacions entre els personatges i els duels entre aquests per aconseguir "La Núvia de la Rosa" (que no és altra que l'Anthy Himemiya). Tot, això sí, per aconseguir un propòsit: ni més ni menys que la "Revolució del Món".
Els creadors d'"Utena" són els integrants de Be-PaPas i els dibuixos són de Saito Chiho, tot i que l'ànima de la sèrie (que té 39 capítols) és el director Kunihiko Ikuhara.
"Utena" es va començar a emetre a Tòquio al febrer de 1997. Des d'aleshores ha estat tot un èxit i els seus nombrosos fans han omplert la xarxa Internet de pàgines web dedicades a la sèrie i als seus protagonistes. La història conclou amb una pel·lícula que tanca tots els nusos argumentals que la sèrie deixa oberts.

Trailer

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.