Evangelion

Shinseiki Evangelion, Japan, 03.10.95

Història

Es considera que el Primer Impacte va ser el del meteorit que va destruir els dinosaures, i el segon es va produir el 13 de setembre del 2000, quan alguna cosa va caure a l'Antàrtida i va provocar una greu crisi mundial. Els casquets polars es van fondre, el nivell del mar va augmentar i va destruir moltes ciutats i va causar la mort de gairebé la meitat de la població. Quinze anys després la humanitat continua lluitant per sobreviure, però a la reconstruïda capital japonesa, Tokio 3, passen les coses més estranyes.

Uns éssers estrambòtics, anomenats àngels o apòstols, ataquen la ciutat, i només uns robots gegantescos, els evangelions, el projecte mimat d'una misteriosa organització anomenada NERV, són capaços d'enfrontar-se a la nova amenaça.
Però per acabar-ho d'adobar, els únics capaços de pilotar els evangelions i, per tant, els que hauran de salvar la humanitat, són uns joves adolescents, nascuts després del Segon Impacte. Un dels escollits és el jove Shinji Ikari, fill del coordinador de NERV, un noi asocial i amb molts problemes per relacionar-se amb els altres, que es troba, de cop i volta, amb la missió de salvar el món. I el projecte li va una mica gran...

Evangelion ja és una sèrie de culte, que va revolucionar el gènere de les sèries de robots. Obra de l'estudi Gainax (Nadia, Otaku no video, Royal Space Force) és sens dubte un abans i un després a la història de l'anime. I què hi podem trobar? Lluites espectaculars, dissenys elegants i originals, un protagonista atípic, noies per treure els sentits, una nova versió de la religió cristiana i, en resum, un guió que per entendre'l calen diverses capses d'aspirines i molta imaginació.

Extret de 3xl.net

Trailer

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.